Activitats

SENDERISME · CAMÍ DE VIDABONA · TALLERS DE GLOBÀLIUM · VOCACIÓ I PLENITUD · RETIRS DE MEDITACIÓ I NATURA… I MÉS!

ACTIVITATS PROGRAMADES

Activitats a la vostra mida: a banda de les dates programades, si sou un grup mínim de 5 persones podeu sol·licitar els tallers que us interessin en una data convinguda. Igualment per a grups d’educació en el lleure o instituts.

Per a més informació, consulteu més avall cada activitat a mesura que es vagin programant.

Nota: les activitats es realitzaran a partir d’un mínim de 5 inscrits.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS 2019

ACTIVITATS

A la biblioteca hi trobareu material del llegat de Lluís Maria Xirinacs, Gandhi, Agustí Chalaux o Ramon Llull. Al costat, hi ha una aula d’estudi on desenvolupar-hi els vostres propis treballs de recerca o exploració creativa. 

Les activitats i tallers formatius d’El Negre s’adrecen tant a adults com a nens i joves (escoles i grups d’educació en el lleure).
A més de senderisme cultural i de natura, les activitats giren a l’entorn d’aquests continguts:

  • Model global de la realitat (Globàlium) de Lluís M. Xirinacs.
  • El Camí de Vidabona, ruta iniciàtica a la vocació i plenitud individual i col·lectiva.
  • Creixement personal, espais d’introspecció a través de retirs de meditació i natura, tallers sobre els senyals, ioga,…
  • Diàleg i consens. Democràcia participativa.
  • Noviolència: filosofia i pràctica.
  • Economia sostenible (moneda telemàtica, capitalisme comunitari d’Agustí Chalaux).

GLOBÀLIUM

El Negre és un centre de divulgació, entre d’altres matèries, del Globàlium, el model filosòfic global ideat per Lluís Maria Xirinacs.

El Globàlium és un instrument que ens ajuda a prendre consciència dels nostres patrons mentals, que actuen com a mapes amb els quals cartografiem la realitat. Són la realitat filtrada per la nostra ment, la realitat mentalitzada. El Globàlium ens proposa un nou mapa mental universal que ens harmonitza la ment i que ens permet navegar amb més consciència i coneixement per la vida.

Va ser ideat i desenvolupat per Lluís Maria Xirinacs, en observar que la major part de conflictes són ocasionats per xoc de mentalitats (patrons mentals). Va crear un model globalitzador que integra conceptes oposats i contraris de manera dialèctica i, per tant, pacificadora.

Xirinacs va pretendre fer una síntesi de tota la realitat existent. “Hi ha de cabre des de Déu fins a una espardenya”, afirmava. El resultat és una eina que col·loca cada concepte del pensament humà, de les diferents tradicions i filòsofs en una pissarra corba de quatre dimensions, de manera que estudiant-lo podem completar cada respectiu mapa mental per fer-lo global i harmònic. Voleu navegar-hi?

Al calendari d’activitats hi trobareu els cursos que s’impartiran enguany.
Plantegem una sèrie de 4 tallers de les diferents parts del Globàlium al llarg de l’any, podent-se començar per qualsevol d’ells i anar-los completant.