On som

Alberg rural El Negre
Carretera de Ribamala, Km 7
Ogassa (Ripollès)

Enllaç al Google Maps

Adreça postal administrativa de la Fundació Vidabona:
C/ Capcir 5, 3er 1a
08192 Sant Quirze del Vallès

.

RESERVES
alberg@elnegre.cat
Tel. 972 075 276 i 626 11 68 58 (Sandra)

.

PER ARRIBAR AL NEGRE EN COTXE

Al Negre s’hi accedeix per una pista forestal de 9 Km apte per a turismes, tot i ser pedragosa en alguns trams (cal conduir a poc a poc).

Si disposes de l’aplicació de Google MAPS al teu mòbil, pots trobar-hi indicacions fins arribar al Negre. Cal que hi teclegis “alberg rural El Negre“.

Nota: trobaràs el trencall amb el cartell d’El Negre uns metres abans del punt d’arribada que t’indica Google Maps.

Indicacions: A la carretera que surt de Ripoll cap a Sant Joan de les Abadesses, a uns 2 km al final de la recta i després d’haver passat el restaurant Hostal de Rama, passareu per una doble corba molt tancada on us quedarà, a mà esquerre, el trencall de pista forestal que porta al Negre (Carretera de Ribamala o de Coll de Jou). Passada la doble corba, uns metres més enllà, feu un canvi de sentit a l’alçada del club de tennis que hi ha direcció Sant Joan de les Abadesses. Així podreu agafar el trencall, ara ja a la vostra dreta, amb comoditat i seguretat.
Seguiu la pista forestal durant uns 7 quilòmetres fins que trobeu un desviament a la dreta amb el cartell d’El Negre (comença amb una pujada encimentada). Feu 2km de camí i ja hi sereu!

Alternativament, podeu seguir la traça GPS per arribar al Negre si us instal·leu l’aplicació per a mòbil “EL CAMÍ” buscant El Negre, o també l’app de Wikiloc (al menú “Destinacions”, cliqueu “El Camí” i cerqueu “El Negre”). També us podeu descarregar aquí la traça GPS per arribar-hi en cotxe per la pista.

Per descarregar la traça feu clic amb el botó dret, deseu el contingut de l’enllaç i obriu-lo tot seguit amb alguna aplicació per a mòbil gratuïtes com Wikiloc, Geotracker, OruxMaps o ViewRanger GPS, per exemple, o amb un aparell GPS si en teniu.

Per visualitzar el mapa més detallat i ampliat, accediu a Wikiloc des d’aquí o picant la icona de Wikiloc del mapa, i escolliu el mapa topogràfic ICC

COM ARRIBAR AL NEGRE A PEU O EN BICICLETA DES DE SANT JOAN DE LES ABADESSES O DES DE RIPOLL.

Per arribar al Negre A PEU, teniu diverses opcions:

Agafar l’autobús des de Ripoll (al costat de l’estació de tren) i demanar que us deixi a la pista de Ribamala (passat l’Hostal de Rama). Pujar a peu per la pista (9 km) o pel GR (6 Km). Hi ha 300 m de desnivell. Si voleu caminar des de Ripoll, es pot agafar també el GR des d’allà.

Una altra opció és agafar l’autobús (o fer auto stop) des de Ripoll fins Sant Joan de les Abadesses, teniu 7 Km pel GR.
També es pot seguir el Camí de Vidabona des de Sant Joan -marca groga d’El Camí-, si bé es fa una mica més de volta perquè passa per Ogassa.
Si arribeu en autobús o auto stop fins Ogassa, podeu caminar 4 Km seguint les marques grogues d’El Camí de Vidabona (passa pel costat del pavelló).

EN BICICLETA, des de Sant Joan de les Abadesses es poden seguir les marques grogues d’El Camí de Vidabona (passant per Ogassa), o bé seguir la Via Verda des de Sant Joan fins a Ogassa, i des d’allà seguir la pista encimentada que passa per Sant Martí d’Ogassa (12 Km).
També s’hi pot arribar en BTT seguint el GR fins el mas El Cortal, i des d’allà el camí que puja per l’esquerra de la riera fins el Negre.

Des de Ripoll s’hi pot arribar en bicicleta seguint el GR fins l’hostal Rama i després remuntar la pista de Ribamala (12 Km en total). En BTT es pot escurçar una mica seguint el GR.

Per visualitzar el mapa més detallat i ampliat, accediu a Wikiloc des d’aquí i escolliu el mapa topogràfic ICC

NOTA: tot i que els camins estan força senyalitzats, per evitar de perdre-us us recomanem instal·lar-vos l’app de “EL CAMÍ” o l’app de Wikiloc, descarregar-vos els itineraris del Negre i seguir-los amb el mòbil.