TALLER: LA VIA NOVIOLENTA
25-27 DE MARÇ DE 2022

Conèixer la noviolència com a eina d’acció i com a eina de comunicació.

A QUI VA ADREÇAT? A persones individuals que vulguin interioritzar la noviolència com a eina d’interrelació i a col·lectius que vulguin millorar les seves capacitats d’incidència i transformació social, tot evitant la passivitat i la violència.

Taller de cap de setmana: de divendres a les 19h a diumenge a les 16h.

El taller combinarà teoria i pràctica d’una manera dinàmica.

Històricament, la noviolència ha tingut referents clars. Xirinacs és el cas més proper. S’aprofitarà per analitzar les seves accions noviolentes (des de les vagues de fam i la plantada a la presó Model fins a la seva mort-ofrena molt a prop d’on està ubicat el Mas el Negre). S’aprofundirà en els 5 graons de la noviolència (diàleg, denúncia, no cooperació, desobediència civil i creació d’alternatives) i en les claus de la comunicació noviolenta.

Les participants podran posar en pràctica les metodologies compartides, tot elaborant conjuntament propostes de campanyes o d’accions per aconseguir objectius assolibles i mitjançant l’aplicació de pautes de la comunicació noviolenta en la resolució de conflictes compartits amb el grup.

Lluís Maria Xirinacs

La noviolència és serenitat sense conformisme, valor sense ràbia.

Lluís Maria Xirinacs

Martí Olivella

Impartició:

Martí Olivella, del primer grup d’objectors a la mili de Can Serra. Empresonat el 1977. Seguidor de Lluís Mª Xirinacs. Dinamitzador de processos deliberatius, de lluita i de comunicació noviolentes. Co-fundador i director del Centre d’estudis Joan Bardina, d’Ecoconcern, de Nova i de NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta.

Amb la col·laboració de Pepe Beunza, primer objector noviolent el 1971.

Inscripcions: fvidabona@elnegre.cat

En la inscripció, indica quina temàtica és prioritària (o les dues):

  • Comunicació noviolenta
  • Lluita noviolenta

Preu per persona: 140€

El preu inclou 2 pernoctacions amb pensió completa (des de divendres tarda a diumenge havent dinat) en habitació compartida i el taller.