Taller de Globàlium, un model global de la realitat per eixamplar el nostre mapa mental
30 abril – 2 maig 2021

El taller de Globàlium t’ofereix de forma amena i participativa recórrer i aprendre els diferents espais i territoris de la realitat en base al Model Global de la Realitat “Globàlium” de Lluís M. Xirinacs.

Ordenar i eixamplar el propi mapa mental ens permet comprendre i transitar els petits i grans reptes de la vida des d’una visió global i harmonitzadora.
Una eina que transformarà i eixamplarà el teu mapa mental fent-lo global, i per tant també la pròpia visió i comprensió de la realitat.

El mapa mental que cadascú ens confegim resulta la nostra carta de navegació per la vida. Normalment, es tracta de mapes parcials i de poques dimensions. D’aquí la rellevància que el nostre mapa sigui el més ample, global, multidimensional i dialèctic possible, integrant les diferències i contradiccions. Segons sigui el nostre mapa, serà la nostra visió de la realitat i les fites individuals i col·lectives assolides.

Probablement, aquest model de 4 dimensions que ens llega Xirinacs sigui un prototip del mapa mental dels futurs homes i dones amb una consciència i cosmovisió globals.

El taller consta d’introducció teòrica, talls de vídeo i dinàmiques participatives, amb un enfocament pràctic i vivencial.

Adreçat a tota persona interessada, sense necessitat de coneixements previs i també a aquells qui hagueu fet anteriors tallers de Globàlium, ja que anireu completant la visió de tot el mapa mental.

+ info

Podeu consultar prèviament més informació i vídeos sobre el Globàlium. Al peu de la pàgina ACTIVITATS també hi trobareu informació.


Horaris: de divendres a les 18h fins diumenge havent dinat.

Facilitador: Lluís Planas.
Va estudiar durant anys el Globàlium amb Lluís Maria Xirinacs.

Idioma de l’activitat: català.

Lloc: mas El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’altitud, al Ripollès, envoltada de cingles i a la falda de la Serra Cavallera.

Accés per 9 Km de pista de terra apta per a turismes (a 10 Km de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses, si bé en ser pista cal comptar 30 minuts de trajecte un cop a Ripoll o Sant Joan).

Cuina casolana.

Inscripció: 175 €
Inclou el curs, l’estada en habitació compartida i pensió completa des de divendres tarda fins diumenge havent dinat.

Descompte per a socis de la Fundació Vidabona: 160€.

Consulteu altres opcions i tarifes -cuina lliure, habitació doble, acampada, etc.

Oberta la inscripció a fvidabona@elnegre.cat


NOTA: en cas de restriccions de mobilitat en cap de setmana, a fi de respectar la normativa es facilitarà certificat d’assistència o opció de nit gratuïta de dijous i de diumenge.

Les activitats es duran a terme a partir d’un mínim de 5 inscrits. Places limitades.
Els interessats us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir la plaça al mas.

Lluís Planas és promotor de processos i tallers de democràcia participativa, diàleg i consens, pensament global, noviolència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.

És difusor del llegat de Lluís M. Xirinacs, de qui en fou col·laborador i deixeble, impulsant iniciatives com El Camí dels Països Catalans, el mas El Negre, El Camí de Vidabona, La Marxa Som o Catalunya Democràcia Plena.

@LluisPlanasH
elcami.cat
catalunyademocraciaplena.cat

Agustí Rochet

Més de 10 anys en formació del Globàlium amb Lluís M. Xirinacs.
Actualment investigant aplicacions del model en l’àmbit tecnològic.
És Cap d’Organització i Gestió del Coneixement a l’Agència Catalana de Turisme (Generalitat de Catalunya).
Membre de la Casa de l’Ésser i Pla Nacional de Valors de Catalunya.