8-9-10 JUNY 2019

Caminada de Vidabona

Una oportunitat de fer la Caminada de Vidabona en 3 dies, resseguint i reinterpretant els mites ancestrals i de nova generació que el Camí de Vidabona lliga amb l’espectacular paisatge i geografia del Ripollès: la riera, el Taga, el romànic, les fagedes i els textos de Xirinacs i Ramon Llull.
El Camí de Vidabona dona forma de ruta al camí filosòfic a la plenitud individual, nacional i universal que Xirinacs va sintetitzar en el seu Model Global de la Realitat, en base a les diferents tradicions existents.
Els paisatges que travessarem són de molta bellesa i diversitat, immergint-nos de ple tres dies en la natura i deixant enrere la civilització.
Anirem coneixent també aspectes sorprenent de la vida i llegat de Xirinacs.

Aportació: 97 € (inclou els 3 dies de guiatge + una nit al mas El Negre + sopar 9 de juny + esmorzar i dinar 10 de juny) (podeu aquí veure opcions d’allotjament i cuina lliure i fer ja la vostra reserva).
Inscripcions: alberg@elnegre.cat

Un viatge a través de l’ascètica, la mística, la vocació i l’acció compromesa, com a camí per assolir la plenitud individual i col·lectiva.

Aspectes pràctics de la caminada:

Itinerari i continguts simbòlics
Aquí podeu veure el mapa de la ruta i informacions dels seus continguts: Camí de Vidabona.
Enllaç a la guia provisional.

La Caminada de Vidabona té 4 etapes, i en aquesta ocasió la condensem en 3. Serà una ruta circular que començarà al mas El Negre el dissabte 19 de maig, es farà una nit al refugi lliure de Sant Jordi i la segona nit al Negre.

El ritme serà assequible, i cadascú podrà agafar el seu.  La mitjana són uns 7 kms per etapa amb força desnivell (ja que es pugen dos cims: Sant Amanç i el Taga) que se solen fer amb pas tranquil i fent parades. Aquest serà l’itinerari per ETAPES:

DIVENDRES 7 DE JUNY (opcional):
Arribada al Negre a la tarda o al vespre per fer-hi nit.

DISSABTE 8 DE JUNY:
9.30h Introducció a la caminada
10h: Sortida cap al Pla de Can Pegot (on hi ha el monòlit d’en Xirinacs).
Dinar al Pla de Can Pegot.
Tarda: Pujada a Sant Amanç i descens fins a Coll de Jou. Dormirem al refugi lliure de Sant Jordi, al peu del Taga.

DIUMENGE 9 DE JUNY:
Matí: Pujada al Taga. Dinar a Sant Martí d’Ogassa, església romànica del segle XIII.
Tarda: De Sant Martí d’Ogassa tornada al Negre. Hi farem nit.

DILLUNS 10 DE JUNY:
Del Negre al Santuari de Vidabona. Tornarem al Negre i hi dinarem. Comiat havent dinat.

La Caminada de Vidabona té un dimensió filosòfica, simbolitzant el camí a la plenitud. Al llarg del recorregut, que té caràcter vivencial i iniciàtic, ens connectarem amb l’ascètica, la mística, la vocació i l’acció compromesa al món, com a camí per assolir-la a nivell individual i col·lectiu.

Detalls pràctics

Podeu encarregar bosses de picnic al Negre pel dinar de dissabte 8 o preparar-vos els àpats de la ruta a la cuina lliure. 

Cal dur  menjar del 1er i 2on dia i sac gruixut i màrfega per la nit del dissabte 8.

Recomanem el mínim pes per més comoditat.

Guiatge a càrrec d’Ariadna Pujol.