RETIR TIR AMB ARC AMB ESPERIT ZEN
5-7 DE MAIG DE 2022

Per tercer any consecutiu, s’organitza un nou retir de tir amb arc al mas El Negre. Una vivència de profunda immersió a la natura amb esperit Zen.

Un cop més, el millor aliat del retir serà un entorn que ens convida a la pau, la quietud, el silenci, la intimitat amb nosaltres mateixos i la interrelació amb tots els éssers vius.

Mitjantçant el zazen i el mètode Feldenkrais (autoconsciència a través del moviment), assolirem l’adequat estat psicofísic per a la pràctica del tir amb arc, camí espiritual que, com a arquers, hem triat. És un estat de presència absoluta en l’ara i aquí, on el més important és l’estat mental dels arquers i arqueres.🎯

L’arc i les fletxes seran les nostres principals eines de treball, però també els zafus, els zafutons, les estoretes i altres estris, amb els que esmolarem la nostra atenció per vivenciar el moment present, l’aquí i l’ara, tal com és!

Artur Duch Puig

Arquer i tècnic de la RFETA (Federació espanyola de tir amb arc).

Estudia a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i es dedica tota la vida professional a la pintura i a l’escultura.

El 1975 coneix al que serà el seu mestre de Budisme Mahayana Tibetà, Francisco Vidhananda Martínez. A través del tir amb arc, coneix el Budisme Mahayana Zen Soto, sent ordenat Bothisattva pel mestre Roland Yuno Rech i anys més tard ordenat monjo zen pel mestre Antonio TAISHYN Arana (líniaTaisen Deshimaru).

Actualment, imparteix seminaris i retirs del tir amb arc en l’esperit zen.

Consol Bofill Garcia-Amorena

Llicenciada en psicologia el 1987 per la Universitat de Barcelona i en Belles Arts l’any 92. Compagina durant anys la dedicació a la pintura i la pràctica de ioga que inicia l’any 90.

Del 2007 al 2011 realitza la formació per a professora de Ioga, amb els formadors Quim Altés i Rosa Mª Marcos, impartint classes a Barcelona y a Sitges, així com tallers de ioga i tir amb arc amb l’Artur Duch al centre de retir Tushita, centre budista Mahayana, Arbúcies, Girona.

Professora del mètode Feldenkrais, Autoconsciència a través del moviment. Barcelona 2013-2017, sota la direcció de Beatriz Walterspiel. Actualment, dona classes de Feldenkrais a Sitges.

Inscripcions i consultes:

Artur Duch: art@arturduch.com / 609 36 68 83

Consol Bofill: consolbofill@gmail.com / 609 32 75 80

Ricardo Garcia de Celis: ricdetamaran@gmail.com / 608 59 67 32