Retir de TARDOR de Vidabona: meditació, natura i gastronomia en el camí a la plenitud.
Del 4 al 7 de desembre 2020

Retir de tardor de Vidabona

Un bany de natura i d’inspiració per dins i per fora:)

El retir va de divendres migdia a dilluns (teniu opció d’allargar l’estada a la casa fins dimarts, sumant-hi una pernoctació).
Per respectar la normativa de mobilitat del cap de setmana, podeu arribar al mas el dijous al vespre  (us n’oferim per aquest motiu la pernoctació gratuïta).
En cas que necessiteu arribar al llarg de divendres, ens podeu demanar si així ho considereu un certificat d’assistència.

En aquests temps de recolliment, regaleu-vos uns dies per descansar i gaudir d’una natura excepcional i altament regeneradora, per buidar-vos de càrregues i omplir-vos d’energia.

Viurem la TARDOR dins del camí a la plenitud, el camí a la realització personal i col·lectiva. És l’estació que ens convida a despullar-nos i deixar anar tot allò sobrer, les velles creences i patrons, les càrregues i etapes de vida o relacions ja passades, tot allò que mor en nosaltres a fi de preparar el propi subjecte a connectar amb la consciència universal que som.

Gaudirem d’estones de meditació, activitats a la natura, moviment matinal, músiques i gastronomia conscient: els plaers i efectes dels aliments en aquesta estació.

La meditació i el silenci s’orienten d’aquesta manera a la calma mental i l’atenció plena com a base per recórrer aquest camí interior.
A cada estació farem un retir fins completar el camí a la plenitud a l’estiu. Ens hi inspirarà la pròpia vivència i també referents com Lluís Maria Xirinacs, les diferents tradicions, ritus i festivitats de les cultures del món.

Com seria una societat i un món on cada persona i cada poble brillessin donant el seu fruit vital?

.

Podeu veure més detalls de l’enfocament de la meditació, fotografies i comentaris al peu de la pàgina ACTIVITATS>

.

Programa orientatiu

Al matí despertem el cos amb uns moviments a l’exterior i salutació al sol.
Oberta la gana, ens espera un bon esmorzar dins la casa o a l’exterior.

Havent esmorzat, temps lliure per descansar: lectura al terrat sota la perera o als espais de l’entorn, passejar,…

Introducció i meditació, caminada conscient o joc simbòlic a la natura (segons el dia).

Dinar d’aliments de TARDOR. Gaudirem de l’univers de sensacions que ens regala el plaer de menjar conscientment, en silenci i una estona amb els ulls embenats.

Temps lliure.

A la tarda continuem explorant aquesta estació dins del nostre camí interior amb meditació, passejada, música i altres exercicis.

Sopar.

Algun dels dies farem les activitats en el marc d’una passejada per la fageda i la volta del cingle.


No cal tenir experiència en meditació.

Els inscrits rebreu un correu amb la informació pràctica.


Facilitador: Lluís Planas.

Dates: del divendres 4 de desembre al matí fins dilluns 7 de desembre havent dinat.

Inscripció pels 4 dies amb pensió completa i habitació compartida (tot inclòs des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer):  295€
Descompte per a socis de la Fundació Vidabona o si veniu a partir de divendres havent dinat: 280€

Pel retir, consulteu a l’alberg altres opcions d’habitacions, així com opcions més econòmiques d’acampada o per fer ús de la cuina lliure.

En cas que vulgueu anar al Negre el dia abans per llevar-vos allà i no moure-us dins el que permet la normativa de mobilitat, la pernoctació del dijous us l’oferim gratuïtament. Els àpats que hi feu (sopar i esmorzar) us els podeu dur de casa o bé encarregar-los al mas (consuteu-ne el cost a les tarifes). Podeu consultar disponibilitat de places i fer la reserva a alberg@elnegre.cat.

Lloc: mas El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’altitud, al Ripollès, envoltada de cingles i d’una natura molt telúrica, vistes espectaculars i una riera amb gorgs.

Accés per 7 Km de pista de terra apta per a turismes (a uns 30 minuts des de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses) més 2 km del camí fins la casa, també apte per turismes.

Idioma de l’activitat: català.

Cuina casolana. Durant el retir farem cuina vegetariana basada en els aliments d’aquesta estació. Sol·liciteu a l’alberg en el moment d’inscriure-us altres necessitats alimentàries.

Inscripcions a fvidabona@elnegre.cat. Places limitades.
Us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir plaça a la casa.

Breu ressenya de l’impartidor:

Lluís Planas és promotor de processos i tallers de democràcia participativa, diàleg i consens, pensament global, noviolència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.

És difusor del llegat de Lluís M. Xirinacs, de qui en fou col·laborador i deixeble. Ha impulsat iniciatives com El Camí, el mas El Negre, El Camí de Vidabona, La Marxa Som o Som Poble i Decidim.

lluisplanas@pas.cat
www.sompobleidecidim.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat
@LluisPlanasH

COMENTARIS DE PARTICIPANTS EN EL RETIR CAMINS INTERIORS

“L’experiència em va semblar molt enriquidora, vaig estar-hi pensant força els dies següents i encara hi penso sovint. Em vaig quedar amb moltes ganes d’aprendre’n molt més sobre el camí a la plenitud.

Fer un retir d’aquests va molt bé per la ment i el cos, encara que faci remoure certs fonaments que ens és més còmode no tocar, a la llarga et fa conèixer-te a tu mateixa molt més honestament i conèixer també un” jo” molt més autèntic dels companys que hi ha al retir, així és molt més fàcil de crear un sentiment de comunitat. “

Laura (Empordà-Perpinyà)

“Una experiència molt enriquidora i amb moltes ganes d´aprofundir amb el coneixement i la pràctica de la disciplina.

Per a mi va ser tot un descobriment, ja que altres disciplines aprofundeixen en l´auto-coneixement però no plantegen aquesta transcendència social.  Alliberament nacional a través de l’alliberament individual.”

Montse (Barcelona)

Llegir més