RETIR DE IOGA TERAPÈUTIC
Amb Roger Masdeu
26-28 de maig 2023

Més que fer, el ioga significa sentir. La classe de ioga comença des de l’instant en què col·loques els peus a l’estora per alinear el físic amb la ment i emprendre un ritual d’autocura, en connexió profunda amb el teu cos i el teu interior.

En aquest retir de cap de setmana, revitalitzarem el cos a través del ioga terapèutic:

QUIN ENFOC TÉ? El ioga terapèutic fomenta el moviment conscient i un respecte profund a les característiques de cada cos. Es basa en moviments i postures molt senzilles, explorant les subtileses de cada moviment en consonància amb la respiració.

A QUI VA DIRIGIT? El ioga terapèutic el pot fer qualsevol persona, no importa l’edat ni l’experiència prèvia. Si no has fet mai ioga i tens ganes de connectar amb el cos i activar-lo amb consciència i cura, aquest retir et pot ser una porta molt gratificant.

El retir t’oferirà la possibilitat de connectar (i respirar) amb diferents parts del cos que les postures de la vida quotidiana sovint atrofien degut a mals hàbits posturals. La consciència sobre el cos físic sovint desperta la consciència a nivell emocional. És per això que, durant el retir, s’oferirà un grup de conversa opcional per xerrar relaxadament al voltant d’uns temes establerts.

La pràctica del ioga aporta un benestar orgànic a nivell físic, mental i espiritual:

  • A nivell físic, disminueix i inclús pot eliminar símptomes i malalties, i contribueix a gestionar correctament aquells que no poden ser reduïts.
  • A nivell mental, permet adquirir consciència sobre el propi cos, fomentant una actitud més comprensiva cap a nosaltres mateixos/es i ajudant-nos a assumir des d’una perspectiva més equànime i optimista els reptes que ens imposa la vida.
  • A nivell espiritual, ofereix la possibilitat que cadascú connecti amb la seva manera d’entendre l’espiritualitat des d’un espai de calma i de silenci, sense dogmes. L’exploració de la consciència pot aportar sensacions de llibertat i d’amor cap un/a mateix/a i cap als altres.

Es tracta, doncs, d’una pràctica molt completa i regeneradora que es tradueix fàcilment en més equilibri, més vitalitat i més benestar. Guiada amb atenció cap a les característiques de cada persona, és especialment transformadora i encoratjadora.

Ioga terapèutic

PROGRAMA

Divendres 26 de maig

18.00 Arribada
19.00 Presentació i pràctica
21.00 Sopar
22.00 Descans

Dissabte 27 de maig

08.00 Esmorzar

09.00 Grup 1 Pràctica de ioga
a 10.30 Grup 2 Breu caminada conscient i compartir grupal

10.30 Grup 2 Pràctica de ioga
a 12.00 Grup 1 Breu caminada conscient i compartir grupal

13.00 Dinar

16.00 Grup 1 Pràctica de ioga amb suports
a 17.30 Grup 2 Espai per compartir a nivell emocional (1 hora)

17.30 Grup 2 Pràctica de ioga amb suports
a 19.00 Grup 1 Espai per compartir a nivell emocional (1 hora)

20.00 Sopar
21.00 Meditació guiada
22.00 Descans

Diumenge 28 de maig

08.00 Esmorzar

09.00- 11.30 Pràctica per parelles (a la sala o a l’exterior)

11.30 – 12.30 Activitat a l’aire lliure, Sessió de respiració conscient.

13.00 Dinar

14.00 Tancament

Roger Masdeu · Ioga terapèutic

Roger Masdeu
Em vaig iniciar amb formació de professor de ioga a l’escola internacional de Shivananda a l’Índia. Tinc també realitzada la formació de ioga terapèutic a càrrec de Pranamanas Yoga a València.

Treballo com a professor de ioga terapèutic fa més de deu anys i tinc experiència treballant amb persones de totes les franges d’edat. Estic acreditat com a professor de ioga terapèutic pel Departament d’esports de la Generalitat de Catalunya.

A més, he enriquit el meu treball amb altres tècniques corporals com Feldenkrais i Somàtica. En l’àmbit psicoterapèutic tinc la formació com a terapeuta de Constel·lacions familiars a l’Institut Meta de Barcelona i la formació en Play-teràpia (Constel·lacions familiars amb ninots).

Jordi Calvet
Jordi Calvet, col·laborador
Porta tres anys en el grup de gestió emocional Breda, Vila de Benestar. Dos anys conduïnt grups de conversa al voltant de temes cotidians. Set anys com a participant en teràpia de Constel·lacions familiars.

Inscripcions: info@iogaterapeutic.cat

Si et vols inscriure, pots aprofitar l’oferta d’abans del 26 d’abril:

Preu per persona amb habitació compartida: 280€ (inscripció abans del 26 d’abril: 260 €).

Preu per persona amb habitació individual: 330 € (abans del 26 d’abril: 310 €).

El preu inclou menjar, habitació compartida, les classes i el material de ioga (màrfegues i suports utilitzats en la pràctica). No inclou el transport al Mas el Negre. Si no tens mitjà de transport per venir, no t’amoïnis. Nosaltres et diem com pots arribar.