Retir d’hivern de Vidabona: ioga, natura i meditació en el camí a la plenitud.
Del 5 al 8 de desembre 2021

Retir d’hivern de Vidabona:  ioga, natura i meditació.

Un bany de natura i d’inspiració per dins i per fora:)

Uns dies per descansar i gaudir d’una natura excepcional i altament regeneradora, per buidar-te de càrregues i omplir-te d’energia.

Viurem l’HIVERN dins del camí a la plenitud, el camí a la realització personal i col·lectiva. És l’estació que ens convida a anar cap endins fins connectar amb la consciència universal que som.

Gaudirem d’estones de meditació, activitats a la natura, moviment matinal, músiques i gastronomia conscient: els plaers i efectes dels aliments en aquesta estació.

La meditació i el silenci s’orienten d’aquesta manera a la calma mental i l’atenció plena com a base per recórrer aquest camí interior.
A cada estació farem un retir fins completar el camí a la plenitud a l’estiu. Ens hi inspirarà la pròpia vivència i també referents com Lluís Maria Xirinacs, les diferents tradicions, ritus i festivitats de les cultures del món.

Com seria una societat i un món on cada persona i cada poble brillessin donant el seu fruit vital?

.

Podeu veure més detalls de l’enfocament de la meditació, fotografies i comentaris al peu de la pàgina ACTIVITATS>

.

Programa orientatiu

Al matí despertem el cos amb uns moviments a l’exterior i salutació al sol.
Oberta la gana, ens espera un bon esmorzar dins la casa o a l’exterior.

Havent esmorzat, temps lliure per descansar: lectura al terrat sota la perera o als espais de l’entorn, passejar,…

Introducció i meditació, caminada conscient o joc simbòlic a la natura (segons el dia).

Dinar d’aliments d’HIVERN. Gaudirem de l’univers de sensacions que ens regala el plaer de menjar conscientment, en silenci i una estona amb els ulls embenats.

Temps lliure.

A la tarda continuem explorant aquesta estació dins del nostre camí interior amb meditació, passejada, música i altres exercicis.

Sopar.

Algun dels dies farem les activitats en el marc d’una passejada per la fageda i la volta del cingle.


No cal tenir experiència en meditació.

Els inscrits rebreu un correu amb la informació pràctica.


Facilitador: Lluís Planas.

Dates: del diumenge 5 de desembre al matí fins dimecres 8 de desembre havent dinat.

Inscripció pels 4 dies amb pensió completa i habitació compartida (tot inclòs des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer):  295€
Descompte per a socis de la Fundació Vidabona: 280€

Pel retir, consulteu a l’alberg altres opcions d’habitacions, així com opcions més econòmiques d’acampada o per fer ús de la cuina lliure.

En cas que vulgueu anar al Negre el dia abans per llevar-vos allà, caldrà sumar-hi una pernoctació i els àpats que hi feu (sopar i esmorzar). Podeu consultar disponibilitat de places i fer la reserva a alberg@elnegre.cat.

Lloc: mas El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’altitud, al Ripollès, envoltada de cingles i d’una natura molt telúrica, vistes espectaculars i una riera amb gorgs.

Accés per 9 Km de pista de terra apta per a turismes (a uns 30 minuts des de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses).

Idioma de l’activitat: català.

Cuina casolana. Durant el retir farem cuina vegetariana. Sol·liciteu a l’alberg en el moment d’inscriure-us altres necessitats alimentàries.

Inscripcions a fvidabona@elnegre.cat. Places limitades.
Us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir plaça a la casa.

Breu ressenya de l’impartidor:

Lluís Planas és promotor de processos i tallers de democràcia participativa, diàleg i consens, pensament global, noviolència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.

És difusor del llegat de Lluís M. Xirinacs, de qui en fou col·laborador i deixeble. Ha impulsat iniciatives com El Camí, el mas El Negre, El Camí de Vidabona, La Marxa Som o Som Poble i Decidim.

lluisplanas@pas.cat
www.sompobleidecidim.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat
@LluisPlanasH

COMENTARIS DE PARTICIPANTS EN EL RETIR CAMINS INTERIORS

“L’experiència em va semblar molt enriquidora, vaig estar-hi pensant força els dies següents i encara hi penso sovint. Em vaig quedar amb moltes ganes d’aprendre’n molt més sobre el camí a la plenitud.

Fer un retir d’aquests va molt bé per la ment i el cos, encara que faci remoure certs fonaments que ens és més còmode no tocar, a la llarga et fa conèixer-te a tu mateixa molt més honestament i conèixer també un” jo” molt més autèntic dels companys que hi ha al retir, així és molt més fàcil de crear un sentiment de comunitat. “

Laura (Empordà-Perpinyà)

“Una experiència molt enriquidora i amb moltes ganes d´aprofundir amb el coneixement i la pràctica de la disciplina.

Per a mi va ser tot un descobriment, ja que altres disciplines aprofundeixen en l´auto-coneixement però no plantegen aquesta transcendència social.  Alliberament nacional a través de l’alliberament individual.”

Montse (Barcelona)

Llegir més