Retir d’estiu i caminada de Vidabona
Del 30 de juliol al 4 d’agost 2021

Retir d’estiu i caminada de Vidabona 21.

Un bany de natura i d’inspiració per dins i per fora:)

Uns dies per descansar i gaudir d’una natura excepcional i altament regeneradora, per buidar-te de càrregues i omplir-te d’energia.

Farem tres dies de retir als espais i entorn del mas El Negre i tres etapes del Camí de Vidabona.

Durant el retir (tres primers dies) la meditació s’orienta a la calma mental i l’atenció plena com a base per recórrer el camí interior a la plenitud, a través del silenci, la contemplació, passejades per la natura i la riera amb els seus gorgs i salts d’aigua, jocs simbòlics a la natura, música i moviment, temps lliure i gastronomia conscient: els plaers i efectes dels aliments en aquesta estació.

La meditació i el silenci s’orienten a la calma mental i a l’atenció plena com a punt de partida per recórrer aquest camí interior a la plenitud.
A cada estació farem un retir fins completar les quatre estacions d’aquest camí.

Com seria una societat i un món on cada persona i cada comunitat humana brillessin duent a terme el seu fruit vital?

Durant la caminada (els tres darrers dies) passarem pel Pla de cal Pegot (monòlit a Xirinacs), Serra de Sant Amanç, refugi de Coll de Jou (nit), cim del Taga, Sant Martí d’Ogassa i visitarem les restes del santuari de Vidabona, símbol d’aquesta vida plena col·lectiva que tenim en projecte rehabilitar.

.

Podeu veure més detalls de l’enfocament de la meditació, fotografies i comentaris al peu de la pàgina ACTIVITATS>

.

Programa orientatiu dels tres dies de retir

Al matí despertem el cos amb uns moviments a l’exterior i salutació al sol.
Oberta la gana, ens espera un bon esmorzar a dins la casa o a l’exterior.

Havent esmorzat, seguim amb una introducció i meditació, caminada conscient o joc simbòlic a la natura (segons el dia).

Temps lliure per descansar: lectura al terrat sota la perera o als espais de l’entorn, passejada, remullada a la riera o el que sorgeixi.

Dinar amb cuina casolana i temps lliure per migdiada o descans.
A la tarda farem passejada contemplativa en grup, meditació, moviment,…

Sopar, sobretaula i dormir.

Els inscrits rebreu un correu amb la informació pràctica.

Caminada de Vidabona

Els tres darrers dies farem el Camí de Vidabona (nivell assequible), on reviurem les mateixes quatre estacions del camí a la realització personal tot resseguint indrets naturals i culturals i les petjades del Comte Arnau, de Xirinacs, Ramon Llull i Guifré el Pelós i, sobretot, les petjades pròpies que dibuixen el camí vital de cadascú i el col·lectiu com a poble i com a Humanitat.

El darrer dia conclourem aquest fascinant viatge, que no deixa indiferent a ningú, amb un bon dinar al mas El Negre, després de visitar les restes del Santuari de Vidabona.


Conduït per Lluís Planas

Dates: del dissabte 30 de juliol al matí fins dimecres 4 d’agost havent dinat.

Inscripció pels 5 dies amb pensió completa i habitació compartida (tot inclòs des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer): 375 €.
Descompte per a socis de la Fundació Vidabona o si us inscriviu abans del 19 de juliol: 350€.

En cas de fer només els tres dies de retir el preu és 225 €.
Si només feu els tres dies de la caminada el preu és de 100 € en cas de portar-vos vosaltres el menjar durant la caminada (inclou el dinar de cloenda al Negre) i de 150 euros si us facilita el menjar/pícnics l’alberg.

Pel retir, consulteu a l’alberg altres opcions d’habitacions, així com opcions més econòmiques d’acampada o per fer ús de la cuina lliure.

En cas d’anar al Negre el dia abans per llevar-vos allà, caldria sumar-hi una pernoctació i els àpats que hi encarregueu (sopar i esmorzar o bé portar-los de casa).

Lloc: mas El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’altitud, al Ripollès, envoltada de cingles i d’una natura molt telúrica, vistes espectaculars i una riera amb gorgs.

Accés per 9 Km de pista de terra apta per a turismes (a uns 30 minuts des de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses).

Idioma de l’activitat: català.

Cuina casolana. Durant el retir farem cuina vegetariana. Sol·liciteu a l’alberg en el moment d’inscriure-us altres necessitats alimentàries.

Inscripcions a fvidabona@elnegre.cat. Places limitades.
Us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir plaça a la casa.

Breu ressenya del facilitador:

Lluís Planas és promotor de processos i tallers de democràcia participativa, diàleg i consens, pensament global, noviolència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.

És difusor del llegat de Lluís M. Xirinacs, de qui en fou col·laborador i deixeble. Ha impulsat iniciatives com El Camí, el mas El Negre, El Camí de Vidabona, La Marxa Som o Som Poble i Decidim.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
www.sompobleidecidim.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat

Ariadna Pujol és membre del Patronat de la Fundació Vidabona – alberg rural El Negre i membre de la Fundació Randa-Lluís Mª Xirinacs, centrats tots dos en difondre llegats filosòfics i espirituals com els de Lluís Maria Xirinacs. Són objectius de la Fundació Vidabona i del Negre promoure la consciència global individual i comunitària, així com l’evolució de la societat vers la seva plena maduresa i plenitud.

És realitzadora de documentals i fundadora del col.lectiu Atzar Films. Ha realitzat diverses peces i pel·lícules documentals de caràcter social i artístic, entre elles una sobre la meditació Vipassana. Explora els seus processos creatius a través de la meditació.

www.atzarfilms.com
www.vimeo.com/ariadnapujol

COMENTARIS DE PARTICIPANTS EN EL RETIR CAMINS INTERIORS

“L’experiència em va semblar molt enriquidora, vaig estar-hi pensant força els dies següents i encara hi penso sovint. Em vaig quedar amb moltes ganes d’aprendre’n molt més sobre el camí a la plenitud.

Fer un retir d’aquests va molt bé per la ment i el cos, encara que faci remoure certs fonaments que ens és més còmode no tocar, a la llarga et fa conèixer-te a tu mateixa molt més honestament i conèixer també un” jo” molt més autèntic dels companys que hi ha al retir, així és molt més fàcil de crear un sentiment de comunitat. “

Laura (Empordà-Perpinyà)

“Una experiència molt enriquidora i amb moltes ganes d´aprofundir amb el coneixement i la pràctica de la disciplina.

Per a mi va ser tot un descobriment, ja que altres disciplines aprofundeixen en l´auto-coneixement però no plantegen aquesta transcendència social.  Alliberament nacional a través de l’alliberament individual.”

Montse (Barcelona)

Llegir més