RETIR DE MEDITACIÓ ZEN, FELDENKRAIS I EXPRESSIÓ PICTÒRICA
20-22 D’OCTUBRE DE 2023

Un retir que connecta tres àmbits de manera orgànica.

En el zen, els retirs se’ls anomenen sesshin, que vol dir ‘tocar l’esperit’. Són retirs de pràctica intensiva de la meditació zen, que en diem zazen, i shikantanza, que vol dir ‘seure a no fer res’.

El silenci interior, junt amb els tres pilars del zazen -postura, respiració i actitud mental- ens permeten contemplar tot allò que passa aquí i ara, dins nostre i fora de nosaltres en unitat amb el tot.

El Feldenkrais ens aporta una comprensió de la consciència corporal mitjançant moviments minúsculs que ens fan descobrir la relació amb la totalitat del nostre cos.

Les dinàmiques d’expressió pictòrica estan enfocades a despertar les sensacions, les emocions i percepcions interiors a través de la pintura abstracta, on no hi ha res que s’hagi de comprendre a nivell intel·lectual.

Retir apte per a qualsevol persona sense experiència prèvia en cap dels tres àmbits.

Artur Duch Puig

Meditador i arquer.

Estudia a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i es dedica tota la vida professional a la pintura i a l’escultura.

El 1975 coneix al que serà el seu mestre de Budisme Mahayana Tibetà, Francisco Vidhananda Martínez. A través del tir amb arc, coneix el Budisme Mahayana Zen Soto, sent ordenat Bothisattva pel mestre Roland Yuno Rech i anys més tard ordenat monjo zen pel mestre Antonio TAISHYN Arana (líniaTaisen Deshimaru).

Actualment, imparteix seminaris i retirs del tir amb arc en l’esperit zen.

Consol Bofill Garcia-Amorena

Llicenciada en psicologia el 1987 per la Universitat de Barcelona i en Belles Arts l’any 92. Compagina durant anys la dedicació a la pintura i la pràctica de ioga que inicia l’any 90.

Del 2007 al 2011 realitza la formació per a professora de Ioga, amb els formadors Quim Altés i Rosa Mª Marcos, impartint classes a Barcelona y a Sitges, així com tallers de ioga i tir amb arc amb l’Artur Duch al centre de retir Tushita, centre budista Mahayana, Arbúcies, Girona.

Professora del mètode Feldenkrais, Autoconsciència a través del moviment. Barcelona 2013-2017, sota la direcció de Beatriz Walterspiel. Actualment, dona classes de Feldenkrais a Sitges.

Aportació: 157€ (inclou estada al Negre en pensió completa de divendres tarda a diumenge havent dinat, la impartició del retir i la taxa turística).

Inscripcions i consultes:

Artur Duch: art@arturduch.com / 609 36 68 83

Consol Bofill: consolbofill@gmail.com / 609 32 75 80