Retir de primavera de Vidabona: natura, atenció plena i gastronomia en el camí a la plenitud
3-5 d’abril 2021

Retir de primavera: natura, atenció plena i gastronomia en el camí a la plenitud. SETMANA SANTA 2021

Un bany de natura i d’inspiració per dins i per fora:)

Uns dies per descansar i gaudir d’una natura excepcional i altament regeneradora, per buidar-te de càrregues i omplir-te d’energia.

Viurem la PRIMAVERA dins del camí a la plenitud, el camí a la realització personal i col·lectiva. És l’estació que ens convida a reactivar-nos, a iniciar noves etapes, projectes, relacions, a renéixer. El florir dels dons i de la vocació.

Gaudirem de passejades a la natura, salutació al sol matinal, estones de meditació, moviment i gastronomia conscient: els plaers i efectes dels aliments en aquesta estació. Des de la presència i la vivència.

Les pràctiques i el silenci s’orienten a la calma mental i a l’atenció plena com a punt de partida per recórrer aquest camí interior a la plenitud. A cada estació farem un retir fins completar les quatre estacions d’aquest camí.

Els tres eixos d’on parteixen els retirs i caminades de Vidabona són la simplicitat, la presència-vivència i un llenguatge renovat, deixant enrere les velles formes i els vells referents, que esdevenen l’humus del nou temps que ara despunta i que ens convida a ser creatius i co-creadors dels nous ordres socials, ecològics, econòmics i espirituals.

Com seria una societat i un món on cada persona i cada comunitat humana brillessin duent a terme llurs dons i vocacions?

.

Podeu veure més detalls de l’enfocament de la meditació, fotografies i comentaris dels participants al peu de la pàgina ACTIVITATS>

.

PROGRAMA ORIENTATIU

Al matí despertem el cos amb uns moviments a l’exterior i salutació al sol.
Oberta la gana, ens espera un bon esmorzar dins la casa o a l’exterior.

Havent esmorzat, temps lliure per descansar: lectura al terrat sota la perera o als espais de l’entorn, passejar,…

Introducció i meditació, caminada conscient o joc simbòlic a la natura.

Dinar. Gaudirem de l’univers de sensacions que ens regala el plaer de menjar conscientment (puntualment amb els ulls embenats per gaudir més de l’experiència).

Temps lliure.

A la tarda continuem amb meditació, passejada, música o altres activitats.

Sopar.


No cal tenir experiència en meditació.

Els inscrits rebreu un correu amb la informació pràctica.


Organitza: Fundació Vidabona.
Facilitador: Lluís Planas.

Dates: del dissabte 3 d’abril al matí fins dilluns 5 havent dinat.

NOTA: en cas de restriccions de mobilitat, s’oferirà certificat d’assistència.

Inscripció amb pensió completa i habitació compartida (tot inclòs des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer i activitats):  205€
Descompte per a socis de la Fundació Vidabona: 190€

Pel retir, consulteu a l’alberg altres opcions d’habitacions, així com opcions més econòmiques d’acampada o per fer ús de la cuina lliure.

Lloc: mas El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’altitud, al Ripollès, envoltada de cingles i d’una natura molt telúrica, vistes espectaculars i una riera amb gorgs.

Accés per 9 Km de pista de terra apta per a turismes (a 10 Km de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses; en ser pista cal comptar uns 30 minuts des de Ripoll o Sant Joan).

Idioma de l’activitat: català.

Cuina casolana. Durant el retir farem cuina vegetariana. Sol·liciteu a l’alberg en el moment d’inscriure-us altres necessitats alimentàries.

Inscripcions a fvidabona@elnegre.cat. Places limitades.
Us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir plaça a la casa.

Lluís Planas és promotor de processos i tallers de democràcia participativa, diàleg i consens, pensament global, noviolència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva.

Impulsor d’iniciatives com El Camí dels Països Catalans, la Fundació Vidabona-mas El Negre, El Camí de Vidabona, La Marxa Som o Som Poble i Decidim, inspirat en el llegat de Lluís Maria Xirinacs, de qui en fou col·laborador.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
https://lluisplanash.blogspot.com/
@lluisplanash
www.sompobleidecidim.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat