Retir de meditació i natura: consciència i camins interiors
1-2-3 de juny 2018

El camí a la realització personal i col·lectiva  (vocació, empoderament, subjecte lliure, mística, lliurament, plenitud…)

A través d’estones de meditació, ioga, passejades en silenci per la natura prepirinenca del Ripollès, la riera, jocs simbòlics i introduccions als continguts transcendents dels mites de la comarca i del Camí de Vidabona, ens endinsarem en el fascinant camí interior de la realització personal i col·lectiva.

Xirinacs va sintetitzar en quatre etapes aquest ancestral camí individual, col·lectiu i universal dins del seu Model Global de la Realitat (Globàlium), integrant la saviesa de les diferents tradicions i filosofies:

  1. La presa de consciència dels propis aferraments; tallar els fils per esdevenir subjectes lliures i empoderats. Iniciacions. (Ascètica).
  2. La fusió o dissolució de l’ego amb la consciència universal des d’aquesta llibertat del subjecte (mística).
  3. Descoberta, reafirmació o revisió dels respectius camins vitals, dons i vocacions per a la realització personal i col·lectiva.
    Què és allò que més ens crida, que ens fa sentir plens?
  4. Dur a terme aquesta vocació és el que, segons les diferents tradicions i saviesa popular, permet la realització com a persones (l’acció en el món). Com seria una societat i un món on cada persona i nació duen a terme llur vocació i compromís?

Horaris:
Divendres a les 18h, introducció i meditació.
Dissabte de 10 a 13’30 h, i de 16 a 19’30 h. Filosofia i pràctica. Passejada i meditació.
Diumenge de 10 a 14 h. Espai de compartir, passejada.

També teniu l’opció de començar el dissabte a les 10 h directament, si bé és aconsellable entrar en el retir des de divendres.

Condueixen Lluís Planas i Ariadna Pujol.
L’activitat s’imparteix en llengua catalana.

Aportació: 35 €  (cal sumar-hi l’estada a l’alberg; consulteu les diferents opcions i tarifes)

Oberta la inscripció a les activitats a fvidabona@elnegre.cat

NOTA: Les activitats es duran a terme a partir d’un mínim de 6 inscrits. Places limitades.
Els interessats us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir la plaça a l’alberg.
També podeu sol·licitar l’activitat a demanda per a grups o famílies.

Breu ressenya dels impartidors:

Lluís Planas ha estat impulsor de la Fundació Vidabona i del mas El Negre, centrats tots dos en difondre llegats filosòfics i espirituals transformadors com els de Lluís M. Xirinacs o Gandhi, així com promoure la consciència global individual i comunitària i l’evolució de la societat vers la seva maduresa i plenitud. És promotor i guia del Camí de Vidabona, un camí iniciàtic al voltant dels mites d’aquest entorn del Ripollès.
Es dedica des de fa anys a la democràcia participativa i a facilitar processos i tallers de diàleg i consens, pensament global, noviolència i de plenitud individual i col·lectiva.
Ha impartit cursos i publicat articles en diverses universitats i mitjans sobre aquests mateixos temes, ha estat impulsor d’iniciatives com El Camí, La Marxa Som o Catalunya Democràcia Plena i ha col·laborat en projectes com el Pla Nacional de Valors o Uniterra.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat

Ariadna Pujol és membre del Patronat de la Fundació Vidabona – alberg rural El Negre i membre de la Fundació Randa-Lluís Mª Xirinacs, centrats tots dos en difondre llegats filosòfics i espirituals com els de Lluís Maria Xirinacs. Són objectius de la Fundació Vidabona i del Negre promoure la consciència global individual i comunitària, així com l’evolució de la societat vers la seva plena maduresa i plenitud.

És realitzadora de documentals i fundadora del col.lectiu Atzar Films. Ha realitzat diverses peces i pel·lícules documentals de caràcter social i artístic, entre elles una sobre la meditació Vipassana. Explora els seus processos creatius a través de la meditació.

www.atzarfilms.com
www.vimeo.com/ariadnapujol