Camí interior, retir de meditació i natura.
5-7 d’abril 2019

El camí a la realització personal i col·lectiva

A través d’estones de silenci, ioga, passejades per la natura prepirinenca del Ripollès, la riera, jocs simbòlics a la natura i introduccions als continguts transcendents dels mites de la comarca, ens endinsarem en el fascinant camí interior de la realització personal i col·lectiva.

No cal tenir experiència en meditació.

Xirinacs va sintetitzar en quatre etapes aquest ancestral camí individual, col·lectiu i universal dins del seu Model Global de la Realitat (Globàlium), integrant la saviesa de les diferents tradicions i filosofies:

  1. La presa de consciència dels propis aferraments; tallar els fils per esdevenir subjectes lliures i apoderats (ascètica).
  2. La fusió o dissolució del jo amb la consciència universal des d’aquesta llibertat del subjecte (mística).
  3. Descoberta, reafirmació o revisió dels respectius camins vitals, dons i vocacions per a la realització personal i col·lectiva.
    Què és allò que més ens crida, que ens fa sentir plens?
  4. Dur a terme aquesta vocació és el que, segons les diferents tradicions i saviesa popular, permet la realització com a persones (l’acció en el món). Com seria una societat i un món on cada persona i nació duessin a terme llur vocació i compromís?

La pràctica del silenci l’orientem d’aquesta manera no només a la calma mental, sinó que l’enfoquem a cadascuna d’aquestes fases del camí interior a la realització personal.

Horaris:
Divendres a les 18h, introducció i pràctica de meditació.
Dissabte de 10 a 13’30 h, i de 16 a 19’30 h. Filosofia i pràctica. Passejada i natura.
Diumenge de 9:30 a 12 h. Meditació i passejada a la natura.

També teniu l’opció de començar el dissabte a les 10 h directament, si bé és aconsellable entrar en el retir des de divendres.

Condueix Lluís Planas.
L’activitat s’imparteix en llengua catalana.

Aportació: 45 €  (cal sumar-hi l’estada a l’alberg; consulteu les diferents opcions i tarifes)

Oberta la inscripció a les activitats a alberg@elnegre.cat

Breu ressenya de l’impartidor:

Lluís Planas ha estat impulsor de la Fundació Vidabona i del mas El Negre amb la finalitat de difondre llegats filosòfics i espirituals transformadors com el de Lluís M. Xirinacs, de promoure la consciència plena individual i col·lectiva i l’evolució de la societat vers la seva maduresa i plenitud. És promotor i guia del Camí de Vidabona, un camí iniciàtic al voltant dels mites d’aquest entorn del Ripollès.
Es dedica des de fa anys a promoure la democràcia participativa i a facilitar processos i tallers de diàleg i consens, pensament global, noviolència i plenitud individual i col·lectiva.
Ha impartit cursos i publicat articles en diverses universitats i mitjans sobre aquests mateixos temes, ha estat impulsor d’iniciatives com El Camí (associació PAS), La Marxa Som o Catalunya Democràcia Plena i ha col·laborat en projectes com el Pla Nacional de Valors o Uniterra.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat