RETIR D’AQUAREL·LA
AMB RAMON SOLER FORNT
16-18 SETEMBRE

PER A QUI ÉS?

Està adreçat a tothom, tant els que comencen, com els que tenen força experiència. És una tècnica que requereix paciència i constància per arribar a fer una bona aquarel·la, però molt aviat i amb la meva ajuda, obtindràs resultats satisfactoris.

Les places són limitades a un màxim de 10 persones.

QUÈ APRENDRÀS?

A dibuixar correctament i en el mínim temps: Perspectiva, punts de fuga, simplificar els elements bàsics, fer un bon enquadrament, …

A pintar amb l’aquarel·la utilitzant molta o poca aigua i molt o poc pigment quan la ocasió ho requereixi. A barrejar els colors correctament. A potenciar les llums i les ombres, i els colors de lluny i de prop.

Hi haurà diverses demostracions de com pintar una aquarel·la sencera amb els seus elements més bàsics: cels, arbres, cases, prats, persones, …

QUÈ CAL PORTAR?

No tens material?. Jo tinc tot el material necessari per deixar-te. No compris res innecessari. Després del curs sabràs quin material recomano.

Pots portar el teu material: Si tens material, pots portar-ho: Pintures, pincells, paper, caballet, cadireta, …

HORARIS

El retir comença el divendres a mitja tarda i acaba el diumenge a mitja tarda.

PREUS

  • 230€ habitació compartida.
    255€ habitació doble.
    310€
    habitació individual
Ramon Soler aquarel·la El Negre

RAMON SOLER FORNT

He realitzat els estudis d’enginyeria a l’ E.U.I.T.I.B.

Em vaig dedicar fins l’any 2001 al disseny industrial.

Vaig estudiar dibuix i pintura a l’escola Sanvisens i a l’escola Carme Muset i el 2009 m’inicio en l’aquarel·la que serà la principal disciplina artística.

Durant aquests últims anys he rebut classes de grans artistes com Keiko Tanabe, Álvaro Castagnet, Cesc Farré, Milind Mulick, Amit Kapoor, Fabio Cembranelli, Pablo Ruben, Eugen Chisnicean …

Participo al Simpòsium Internacional de l’Aquarel·la a Llançà al setembre de 2015 i al de Salamanca 2017.

Cada any participo al TOB, Tallers Oberts de Barcelona. Obrint al públic un cap de setmana el meu taller, al barri de Gràcia de Barcelona.

Soc soci de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya.

Vaig participar en el marc d’Artistes per la Llibertat, en vídeo conferencia en una demostració d’aquarel·la organitzat pel Consell per la República.

Dono classes de dibuix i pintura a partir de l’any 2006 en el meu propi taller i a partir de l’octubre de 2012 als Lluïsos de Gràcia de Barcelona. El 2021 començo a donar classes al meu taller de La Garriga. Organitzo tallers de cap de setmana i vacances d’estiu.