Recés d’estiu i caminada de meditació i natura.
De l’1 al 5 d’agost 2019

CAMINS INTERIORS
Recés i caminada de meditació i natura.

Desconnecta per connectar-te! 🙂

Uns dies per descansar i gaudir d’una natura excepcional i altament regeneradora, per buidar-te i omplir-te d’energia.

Integrarem tres dies de recés i passejades pels exteriors del Negre amb dues etapes del Camí de Vidabona, fent nit al refugi lliure de Coll de Jou.

Ens endinsarem en el fascinant camí interior de la plenitud entesa com la realització personal i col·lectiva, a través d’estones de meditació, ioga, passejades per la natura prepirinenca del Ripollès, la riera, jocs simbòlics, contemplació del paisatge, introduccions a continguts filosòfics i temps lliure.

Com seria una societat i un món on cada persona i cada poble duessin a terme llur vocació?

La meditació s’orienta d’aquesta manera a la calma mental com a base per recórrer aquest camí interior a través del silenci, la contemplació, el caminar…
Veurem els sorprenents paral·lelismes de les quatre estacions de l’any amb el propi camí vital a la plenitud.
Ens hi inspirarà sobretot la pròpia vivència i també referents com Lluís Maria Xirinacs, Sophia Style o les diferents tradicions, ritus i festivitats de les cultures del món.

Aquest inspirador i multidimensional viatge interior, d’aquesta manera, podria molt ben dir-se “les 4 estacions interiors”, un camí que simbòlicament Xirinacs anomena “la vida bona”, en referència a les runes del santuari de la zona que porta aquest nom i que visitarem.

Programa orientatiu:
Al matí despertem el cos amb uns moviments a l’exterior, salutació al sol i breu meditació.
Oberta la gana, ens espera un bon esmorzar a dins la casa o a l’exterior.

Havent esmorzat seguim amb una introducció i meditació, caminada conscient o joc simbòlic a la natura (segons el dia).

Temps lliure per descansar: lectura al terrat sota la perera o als espais de l’entorn, passejada, remullada a la riera o el que sorgeixi.

Dinar amb cuina casolana i temps lliure per migdiada o descans.
Continuem amb passejada contemplativa en grup.
Meditació, cants, exercicis per parelles…

Temps lliure.

Sopar, sobretaula i dormir.

Dos dies farem bona part del Camí de Vidabona (nivell assequible).
Farem algun dels àpats en silenci com a pràctica de menjar amb consciència i contemplació.

Facilitat per Lluís Planas amb la col·laboració d’Ariadna Pujol.

Inscripció pels 5 dies amb pensió completa i habitació compartida (tot inclòs des de l’1 al dinar fins el 5 al dinar): 295 €. 
Consulteu a l’alberg altres opcions d’habitacions, així com opcions més econòmiques d’acampada o per fer ús de la cuina lliure.

Dates: del dijous 1 d’agost al matí fins dilluns 5 d’agost havent dinat.
Qui pugui hi pot anar des del dimecres 31 a la tarda o vespre, per llevar-vos allà.

Lloc: alberg de muntanya El Negre, una masia aïllada del s. XIV que es troba en la preciosa vall prepirinenca d’Ogassa a 1.000 metres d’alçada, al Ripollès, envoltada de cingles., amb una natura molt telúrica, vistes espectaculars i una riera amb gorgs.

Accés per 9 Km de pista de terra apta per a turismes (uns 30 minuts des de Ripoll).

Idioma de l’activitat: català.

Cuina casolana. Opció vegetariana, vegana i celíaca. Podeu consultar altres necessitats de dieta.

Podeu fer la vostra inscripció escrivint-nos a fvidabona@elnegre.cat.
Us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació per garantir plaça a l’alberg.

Breu ressenya dels impartidors:

Lluís Planas és fundador de la Fundació Vidabona i impulsor del mas El Negre, centrats tots dos en facilitar el coneixement i vivència del propi camí de desenvolupament personal i de llegats filosòfics i espirituals transformadors com el de Lluís Maria Xirinacs. És promotor i guia del Camí de Vidabona, camí iniciàtic al voltant dels mites d’aquest entorn del Ripollès.

Especialitzat en sistemes d’innovació de democràcia participativa i espiritualitat compromesa, és facilitador de processos i tallers de diàleg i consens, participació ciutadana, pensament global, no-violència i de creixement personal i comunitari. Ha impartit cursos i publicat articles en diverses universitats i mitjans sobre aquests mateixos temes i ha estat impulsor d’iniciatives com El Camí, La Marxa Som – Catalunya Democràcia Plena, així com col·laborador de projectes afins com el Pla Nacional de Valors (actualment País Conscient), la Casa de l’Ésser o Uniterra.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
www.catalunyademocraciaplena.cat
www.elnegre.cat
www.elcami.cat

Ariadna Pujol és membre del Patronat de la Fundació Vidabona – alberg rural El Negre i membre de la Fundació Randa-Lluís Mª Xirinacs, centrats tots dos en difondre llegats filosòfics i espirituals com els de Lluís Maria Xirinacs. Són objectius de la Fundació Vidabona i del Negre promoure la consciència global individual i comunitària, així com l’evolució de la societat vers la seva plena maduresa i plenitud.

És realitzadora de documentals i fundadora del col.lectiu Atzar Films. Ha realitzat diverses peces i pel·lícules documentals de caràcter social i artístic, entre elles una sobre la meditació Vipassana. Explora els seus processos creatius a través de la meditació.

www.atzarfilms.com
www.vimeo.com/ariadnapujol

COMENTARIS DE PARTICIPANTS EN EL RETIR CAMINS INTERIORS

“L’experiència em va semblar molt enriquidora, vaig estar-hi pensant força els dies següents i encara hi penso sovint. Em vaig quedar amb moltes ganes d’aprendre’n molt més sobre el camí a la plenitud.

Fer un retir d’aquests va molt bé per la ment i el cos, encara que faci remoure certs fonaments que ens és més còmode no tocar, a la llarga et fa conèixer-te a tu mateixa molt més honestament i conèixer també un” jo” molt més autèntic dels companys que hi ha al retir, així és molt més fàcil de crear un sentiment de comunitat. “

Laura (Empordà-Perpinyà)

“Una experiència molt enriquidora i amb moltes ganes d´aprofundir amb el coneixement i la pràctica de la disciplina.

Per a mi va ser tot un descobriment, ja que altres disciplines aprofundeixen en l´auto-coneixement però no plantegen aquesta transcendència social.  Alliberament nacional a través de l’alliberament individual.”

Montse (Barcelona)

Llegir més