JORNADES ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA
29-30 D’ABRIL DE 2023

Les jornades es plantegen com a una introducció conceptual i pràctica a l’Economia social i solidària.

El pensament únic hegemònic ha generat un pensament i una cultura basats en l’afany de lucre, l’individualisme, la competitivitat i la mercantilització que estan presents a tots els àmbits socials i que impregnen la vida de les persones i les seves relacions.

L’economia com a construcció social i humana pot i ha de ser modificada per a orientar-se cap el benestar de les persones i les societats com a conjunt tot col·locant al seu centre la sostenibilitat de la vida.

El repte fa necessari comptar amb persones conscienciades per a dur a la pràctica aquest pensament crític en qualsevol dels àmbits del cicle econòmic (producció-treball, distribució-comercialització, consum i ús del diner).

El pensament crític, la conscienciació i la pràctica són condicions imprescindibles per tal de construir una altra economia: sostenible per a les persones i les societats i respectuosa amb el medi natural. D’això tracta l’Economia Social i Solidària, una realitat que ja existeix i que ens ha de permetre, com ens diu la Yayo Herrero, viure una vida que valgui la pena ser viscuda.

Les jornades s’adrecen a un públic general interessat en conèixer l’Economia social i solidària i les possibilitats d’aplicació a la modificació de criteris i comportaments tant als àmbits de treball (treball cooperatiu), al consum (consum responsable), com a l’ ús del diner (sistema de finances ètiques).

Aquí teniu el PROGRAMA!

L’activitat començarà dissabte 29 d’abril a les 11h i acabarà el diumenge 30 havent dinat.

IMPARTICIÓ:

Jordi Via Llop

Expert en Cooperativisme i Economia social i solidària

Soci de treball fundador (1983-2020), actualment soci col·laborador (2020-) d’ Arç Cooperativa
Coordinador del grup cooperatiu Ecos (2011-2013)
Impulsor i soci de la Xarxa d’economia solidària de Catalunya (XES) (2003-)
President de FETS (Associació per a la promoció del sistema de finances ètiques) (2011-2013) (2021-)
Comissionat d’ Economia cooperativa, social i solidària i consum de l’Ajuntament de Barcelona (2015-2017)
Membre del patronat de la Fundació Roca i Galès (promoció del cooperativisme) (2018-)
Membre del consell de redacció de Nexe dossier (nexe.coop) (2019-)
Col·laborador extern del master d’ Economia Social de la Universitat de València (2018-)

Llibres publicats com a coautor:
La dimensió cooperativa. Economia solidària i transformació social. Icària editorial (2006). Amb Lluis Mª Xirinacs i Jordi Garcia Jané
Economia solidària per a una Catalunya lliure. Icària editorial (2014). Amb Jordi Garcia Jané, Jordi Estivill i Jordi Valls

Martí Olivella

Martí Olivella, del primer grup d’objectors a la mili de Can Serra. Empresonat el 1977. Seguidor de Lluís Mª Xirinacs. Dinamitzador de processos deliberatius, de lluita i de comunicació noviolentes. Co-fundador i director del Centre d’estudis Joan Bardina, d’Ecoconcern, de Nova i de NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta.

Amb la col·laboració de Jordi Pujol i Soler, membre de C-MES, Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social Sostenible.

INSCRIPCIONS:

Preu per persona: 124€ (+ taxa turística)

El preu inclou 1 pernoctació amb pensió completa (des de dissabte a les 11h a diumenge havent dinat) en habitació compartida, la impartició del taller i el material.

Us animem a pujar al Negre el divendres a la tarda i llevar-vos al mas per iniciar el taller:

Preu per persona (2 nits): 165€ (+ taxa turística)

El preu inclou pensió completa (des de divendres tarda a diumenge havent dinat) en habitació compartida, la impartició del taller i el material.

Per més informació: fvidabona@elnegre.cat

Click here to add your own text