JORNADES DE COCREACIÓ ENTORN L’AUTO-ORGANITZACIÓ COL·LECTIVA
30 SETEMBRE – 1-2 D’OCTUBRE DE 2022

1 d’octubre significa moltes coses. És una data plena de capes amb un impacte col·lectiu sense precedents.

QUÈ FAREM?
Volem crear un llenç en blanc. Un laboratori de cocreació i experimentació amb els aprenentatges de l’1-O com a punt de partida i les eines d’auto-organització col·lectiva com a palanca de canvi i activació de possibles.

COM HO FAREM?
Des de diferents perspectives i mitjançant diverses dinàmiques de grup que connectaran passat, present i futur, reflexió i acció, anàlisi crític i expressió artística.

Les jornades es plantegen com un viatge on cada participant cocrearà a partir de metodologies i eines basades en el Globàlium, un mapa que permet interrelacionar conceptes amb la màxima amplitud i sintetitzar allò complex. Es compartiran aplicacions sorprenents com el camí a la plenitud individual i col·lectiu, el camí del seny i el camí de la rauxa.

Des d’una perspectiva global i clarificadora, ens capbussarem en l’exercici radical (anar a l’arrel) de consensuar el sentit de paraules profundament connotades després de l’1-O: poble, sobirania, república, llibertat, responsabilitat, independència, nació, revolució…

Serà un espai obert i holístic on teixirem des de la ment, el cor i el cos.

A QUI VA DIRIGIT?
A qualsevol persona amb ganes de reflexionar sobre el que va activar l’1-O i d’aprendre eines d’auto-organització col·lectiva.

PER A QUÈ?
La Fundació Vidabona planteja aquestes jornades com un espai per:
escoltar(-nos)
experimentar dinàmiques innovadores
descobrir noves perspectives
proveir eines
generar recursos (fruit de l’escolta mútua)

Un cop concloses les jornades, tots els participants rebran un recull amb les eines i metodologies emprades i una síntesi dels resultats cocreats conjuntament.

ON HO FAREM?

Al Mas el Negre (al Ripollès), allotjament rural gestionat per la Fundació Vidabona, entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat fomentar la democràcia participativa, la noviolència, el diàleg i el consens i l’evolució de la societat vers la seva plena responsabilitat, maduresa i plenitud. La Fundació Vidabona fa difusió del llegat demòtic, filosòfic (Globàlium) i espiritual de Lluís Maria Xirinacs.

EQUIP DINAMITZADOR

Preu: 150€ (IVA inclòs, taxa turística no inclosa)
Inclou 2 nits al Mas el Negre en pensió completa, dinamització de l’activitat i material.
Més informació: fvidabona@elnegre.cat