El llegat transformador de Lluís Maria Xirinacs

(20-21 de maig)

Explorarem els diferents vessants del seu transformador llegat i com pot ajudar a enfocar els grans reptes d’avui com a país, com a persones i com a humanitat per a la necessària evolució que li cal al món:

   Comunitat humana: com articular una democràcia participativa de forma àgil i orgànica; la sobirania plena exercida pel poble.
   L’acció noviolenta individual i col·lectiva com a via avançada per resoldre els conflictes que no s’han sabut prevenir.
   Globàlium, un model global de la realitat per eixamplar el mapa mental que cadascú ens hem configurat, i com això pot revolucionar la nostra mentalitat, relacions, decisions i camí vital.
   El model econòmic i moneda telemàtica proposat per Agustí Chalaux en el que Xirinacs va aprofundir.
   Una via espiritual a la plenitud individual i nacional des de la pròpia vivència, deseiximent i vocació de cadascú.   La mort-ofrena mística de Xirinacs.

Xirinacs, en una ocasió deia que estem en un temps de denúncia i d’indignació davant les injustícies i els desequilibris, i que el problema és la falta de nous models. Per això ell va dedicar tota la seva vida a estudiar i esbossar aquests nous models socials i econòmics, a oferir-los altruistament al món, i a lluitar per superar els vells models des d’una coherència i entrega insòlites.

A càrrec de Lluís Planas i d’Agustí Rochet.

Horari orientatiu:
Dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenge d’11 a 14 h.

Aportació: 20 € pel cap de setmana (més l’estada a l’alberg, amb opció de menú o de cuina lliure. Consulteu tarifes).
Oberta la inscripció a les activitats a fvidabona@elnegre.cat

NOTA: els interessats us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació, donat que en aquesta època l’alberg rural tendeix a omplir-se d’hostes.

Més informació del llegat de Xirinacs.

Activitat organitzada a proposta del grup Sanatana Dharma Catalunya i oberta a tots els interessats.

Xirinacs_cartell