Els Grups-Temàtics de la Fundació Vidabona i el mas El Negre.

Des de la Fundació Vidabona i el mas El Negre, a més d’oferir a tots els visitants aquest privilegiat espai per al gaudi de la natura, del silenci i del descans, impulsem projectes transformadors a partir dels valors que ens inspiren.

I ho fem a través de diferents Grups-Temàtics, inspirats en el llegat de Lluís Maria Xirinacs, en els que et convidem a participar:

 1. GRUP-TEMÀTIC D’EDUCACIÓ
  Promou tallers de diàleg i consens, tallers de vocació, etc. a escoles, esplais i escoltes i colònies que combinen aquests tallers amb activitats a la natura.
  Dossier colònies al Negre i tallers als centres_educatius_2020-21
 2. GRUP-TEMÀTIC DE DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA
  Promou un procés deliberatiu i un posterior referèndum a tot el país sobre temes com el canvi climàtic, l’habitatge, la igualtat de gènere, l’economia social i el model de democràcia que volem per al necessari nou paradigma social. Vegeu el projecte a nivell pràctic aquí: www.sompobleidecidim.cat.
 3. GRUP-TEMÀTIC CAMÍ DE PLENITUD
  Fa un recull i difusió d’eines diverses per les quatre estacions del camí personal i col·lectiu a la realització, entesa com l’alliberament del subjecte i dur a terme la vocació tant individual com col·lectiva i universal, tal vegada les bases de la nova espiritualitat universal que necessitem un cop han quedat desfasades en llenguatge i formes les velles religions.
 4. GRUP-TEMÀTIC DE DOCUMENTACIÓ: edició i transcripció d’àudios de Xirinacs per a la seva posterior publicació i edició.
 5. GRUP-TEMÀTIC PER LA REHABILITACIÓ DEL SANTUARI DE VIDABONA.
  Un antic santuari del s. XI que Xirinacs fa símbol de la plenitud “terra promesa” col·lectiva i universal.
 6. GRUP-TEMÀTIC DE GLOBÀLIUM
  Difusió d’aquest sistema de pensament global i creació de materials pedagògics.
 7. GRUP-TEMÀTIC PER LA XARXA DE CENTRES AFINS
  Establir sinèrgies i col·laboracions entre centres i projectes afins.
 8. GRUP DE SUPORT A LA COMUNICACIÓ.
  Si tens estones lliures i ens vols ajudar amb les xarxes socials del projecte, la teva aportació serà de gran ajut! Et pots afegir al grupet que fa aquesta tasca tan necessària.
 9. GRUP D’ACTUACIONS A LA FINCA (GAN) I EQUIP DE COORDINACIÓ  (CAN)
  Preparació i coordinació de les actuacions que va requerint el mas El Negre i de les jornades trimestrals de tasques físiques del Grup d’Amics del Negre (GAN) en format d’intercanvi.
 10. GRUP DE SUPORT ADMINISTRATIU I FINANCER
  Ajut en gestions administratives, financeres i organitzatives de la Fundació i del projecte.

Hi vols col·laborar?

La implicació pot ser tan mínima o màxima com cadascú vulgui, des de facilitar algun contacte, aportar idees, fer xarxa,…

Si algun grup et crida per participar-hi o creus que hi pots aportar alguna cosa escriu-nos a fvidabona@elnegre.cat o omple el FORMULARI 😉