Els Grups-Llavor de la Fundació Vidabona i el mas El Negre.

Des de la Fundació Vidabona i el mas El Negre, a més d’oferir a tots els visitants aquest privilegiat espai per al gaudi de la natura, del silenci i del descans, impulsem projectes transformadors a partir dels valors que ens inspiren.

I ho fem a través de diferents Grups-Llavor, inspirats en el llegat de Lluís Maria Xirinacs, en els que et convidem a participar:

 1. GRUP-LLAVOR D’EDUCACIÓ
  Promou tallers de diàleg i consens, tallers de vocació, etc. a escoles, esplais i escoltes i colònies que combinen aquests tallers amb activitats a la natura.
 2. GRUP-LLAVOR DE DEMOCRÀCIA PLENA
  Promou un procés deliberatiu i un posterior referèndum a tot el país sobre temes com el canvi climàtic, l’habitatge, la igualtat de gènere, l’economia social i el model de democràcia que volem per al necessari nou paradigma social. Vegeu el projecte a nivell pràctic aquí: www.sompobleidecidim.cat.
 3. GRUP-LLAVOR CAMÍ DE PLENITUD
  Fa un recull i difusió d’eines diverses per les quatre estacions del camí personal i col·lectiu a la realització, entesa com l’alliberament del subjecte i dur a terme la vocació tant individual com col·lectiva i universal, tal vegada les bases de la nova espiritualitat universal que necessitem un cop han quedat desfasades en llenguatge i formes les velles religions.
 4. GRUP-LLAVOR DE TRANSCRIPCIONS I ÀUDIOS DE XIRINACS per a la seva posterior publicació i edició.
 5. GRUP-LLAVOR PER LA REHABILITACIÓ DEL SANTUARI DE VIDABONA.
  Un antic santuari del s. XI que Xirinacs fa símbol de la plenitud nacional o terra promesa catalana.
 6. GRUP-LLAVOR DE GLOBÀLIUM
  Difusió d’aquest sistema de pensament global i creació de materials pedagògics.
 7. GRUP-LLAVOR PEL·LÍCULA SOBRE EL LLEGAT DE XIRINACS
  Una pel·lícula amb un format documental-ficció molt innovador que vol transmetre el transformador llegat de Xirinacs per als reptes vigents avui en dia al país i al món, especialment a nivell social i espiritual.
 8. GRUP-LLAVOR PER LA XARXA DE CENTRES AFINS
  Establir sinèrgies i col·laboracions entre centres i projectes afins.
 9. GRUP DE SUPORT A LA COMUNICACIÓ.
  Si tens estones lliures i ens vols ajudar amb les xarxes socials del projecte, la teva aportació serà de gran ajut! Et pots afegir al grupet que fa aquesta tasca tan necessària.
 10. GRUP DE COORDINACIÓ D’ACTUACIONS A LA FINCA
  Preparació i coordinació de les actuacions que va requerint el mas El Negre i de les jornades trimestrals de tasques físiques del Grup d’Amics del Negre (GAN) en format d’intercanvi.
 11. GRUP DE SUPORT ADMINISTRATIU I FINANCER
  Ajut en gestions administratives, financeres i organitzatives de la Fundació i del projecte.
 12. GRUP D’AMICS DEL NEGRE
  Una bona colla de gent que periòdicament anem al Negre un cap de setmana en format d’intercanvi per a fer tasques físiques.

Hi vols col·laborar?

La implicació pot ser tan mínima o màxima com cadascú vulgui, des de facilitar algun contacte, aportar idees, fer xarxa,…

Si algun grup et crida per participar-hi o creus que hi pots aportar alguna cosa escriu-nos a fvidabona@elnegre.cat o omple el FORMULARI 😉