6-7 maig: Cap de setmana de consciència i camins interiors

A través d’estones de meditació, ioga, passejades en silenci per la natura prepirinenca del Ripollès, remullades a la riera i introduccions als continguts simbòlics dels mites de la comarca i del Camí de Vidabona, ens endinsarem en el fascinant camí interior de la realització personal.

Xirinacs va sintetitzar en quatre etapes aquest ancestral camí individual, col·lectiu i universal dins del seu Model Global de la Realitat (Globàlium), integrant la saviesa de les diferents tradicions i filosofies:

  1. La presa de consciència dels propis aferraments per tallar els fils que ens impedeixen esdevenir subjectes lliures (fase d’ascètica).
  2. La fusió o dissolució de l’ego amb la consciència universal des d’aquesta llibertat del subjecte (fase de mística).
  3. Des d’aquesta consciència, el descobriment, reafirmació o revisió dels respectius camins vitals, dons i vocacions per a la realització personal i col·lectiva (fase de vocació o profecia).
    Què és allò que més ens crida, que més ens omple?
  4. Dur a terme aquesta vocació és el que, segons les diferents tradicions i segons el sentit comú i saviesa popular, permet realitzar-se com a persones (fase de l’acció en el món).
    Quin o quins voldríem que fossin els propis fruits vitals com a individus? I com a societat? Podem visualitzar com seria una societat i un món on cada persona i on cada nació duen a terme llur vocació i compromís?

Explorarem també les connexions d’aquest camí filosòfic, vital i espiritual amb diferents tradicions occidentals, orientals (els Vedes, textos sagrats de la cultura hindú), iniciacions ancestrals,…

Horaris:
Dissabte de 10 a 13’30 h, i de 16 a 19’30 h
Diumenge de 10 a 14 h

Condueixen Lluís Planas i Roser Ràfols.

Aportació: 24 € pel cap de setmana (cal sumar-hi l’estada a l’alberg; consulteu les diferents opcions)

Oberta la inscripció a les activitats a fvidabona@elnegre.cat

NOTA: Les activitats es duran a terme a partir d’un mínim de 5 inscrits.
També es poden sol·licitar a demanda per grups o famílies a partir d’aquest nombre d’interessats.
Els interessats us aconsellem que feu la vostra reserva amb antel·lació, donat que en aquesta època l’alberg rural tendeix a omplir-se d’hostes.