CAMINADA – Retir de Vidabona, Núria i Montgrony (Ripollès)

Del dissabte 31 de juliol al dimarts 3 d’agost 21

Un camí exterior de natura, romànic i paisatges, un camí interior a la plenitud, la fertilitat i el nodriment.

Un retir en format de caminada, o una caminada amb pinzellades de retir en la natura espectacular del Prepirineu i Pirineu del Ripollès.

Boscos i rieres, cims i fondalades, romànic i gastronomia s’entrellaçaran amb estones de caminar en silenci per contemplar millor el paisatge exterior i interior, estones de meditació i contemplació, ioga matinal, estones de caminar descalços, remullades a les rieres, omplir-se de l’energia dels cims propers.

Un dels camins més simbòlics del país, que enllaça tres mites tan inspiradors i transformadors com la plenitud (Vidabona), la fertilitat (Núria) i el nodriment del propòsit i fruits vitals (Montgrony). Aquest és el sentit actualitzat que dona aquest camí a aquests tres llocs mítics i ancestrals del Pirineu català, on es va forjar la llengua i nació catalanes, combinant el caminar amb pràctiques senzilles per connectar amb les quatre etapes del camí a la plenitud:

deixar anar (l’alliberament i despullament de la tardor)
deixar-se fondre (la consciència universal i no-dualitat de l’hivern)
deixar-se inspirar (la primavera dels dons, propòsit vital i noves etapes)
deixar-se obrar per la realització del propòsit i fruit vital (estiu)

Els cims, santuaris ancestrals i la natura seran l’escenari que ens acompanyaran a transitar subtilment aquestes etapes del camí interior a la plenitud, una vivència personal i diferent per a cadascú, sense dogmes, ni doctrines, ni referències religioses.

No cal experiència prèvia en meditació ni ioga. Tampoc cal tenir un gran nivell excursionista, només poder caminar unes 4 o 5 hores al dia, amb aturades i al ritme de cadascú. El nivell de dificultat de les etapes és mitjà, podent-se saltar algun dels punts amb més desnivell si algú ho necessités (excepte la pujada inicial de la darrera etapa de Planoles a Montgrony)

Informació pràctica provisional (s’acabarà de concretar segons inscrits i confirmació dels llocs on dormir):

Etapes:

Dissabte 31: Pla de Cal Pegot – Vidabona- Sant Julià de Saltor – Bruguera – Ribes de Freser (15 Km)
Diumenge 1: Ribes- Queralbs-Núria (alberg. 14 Km)
Dillluns 2: Núria – Planoles (alberg. 15 Km)
Dimarts 3: Planoles-Montgrony-Gombrèn (10,5 Km.)

Dinàmica orientativa de cada dia:

– Esmorzar al lloc de pernoctació.
– Ioga matinal (salutació al sol integrada amb les quatre estacions).
– Caminada amb aturades puntuals per descansar, dinàmiques meditatives individuals o grupals i el que ens suggereixin els diferents espais i moments. Cada dia els exercicis i la intenció estaran orientats a una de les diferents estacions/etapes del camí a la plenitud (representades orientativament en el dibuix de l’espiral).
– Dinar en ruta.
– Arribada al final d’etapa i temps lliure.

Inscripció (orientativa, pendent de confirmar cost dels allotjaments): 285 €/persona (organització, guiatge, dormir, esmorzar i sopar, menys l’esmorzar i pícnic del 2n dia).
Cal dur el dinar del primer dia (en ruta).
Els pícnics se’ls podrà demanar cadascú al seu gust al lloc on dormim, o portar menjar de casa (fruits secs, llaunes, sucs, formatge,…) o adquirir-lo per lliure si coincideix que passem per alguna població (restaurants, botigues, etc.)

> En cas d’especificitats alimentàries pel sopar i esmorzar, feu-nos-ho saber i ho demanarem als llocs on pernoctem.

> Lloc i hora de trobada: Ripoll, 9h
El darrer dia conclourà aproximadament a les 18h.
El primer dia deixarem els vehicles necessaris al punt d’arribada final, per anar a recuperar els vehicles del punt de sortida.

> Idioma de l’activitat: català.

Inscripcions obertes a elpas@elcami.org (12 places; la plaça queda reservada en el moment de fer la paga i senyal).

Vegeu la pàgina amb informació tècnica d’aquest tram d’El Camí.

Lluís Planas és facilitador de processos i tallers de democràcia participativa, de diàleg i consens per adults i infants, de pensament global, de no-violència i d’interioritat enfocada a la plenitud individual i col·lectiva. Impulsor d’iniciatives com El Camí dels Països Catalans, la Fundació Vidabona-mas El Negre, El Camí de Vidabona, Núria i Montgrony, la Marxa Som o Som Poble i Decidim.

@LluisPlanasH
lluisplanas@pas.cat
https://lluisplanash.blogspot.com/