3-6 AGOST 2019

Caminada de Vidabona

Caminada de 4 etapes en 4 dies resseguint i reinterpretant mites ancestrals (el Comte Arnau, Guifré el Pelós, St. Martí de Tous,…) i de nova generació (l’ofrena de Xirinacs, l’Amic i l’Amat de Ramon Llull, Vidabona,…).
El Camí de Vidabona dona forma de ruta al camí filosòfic a la plenitud individual, col·lectiva i universal que Xirinacs va sintetitzar en el seu Model Global de la Realitat, basant-se en les diferents tradicions existents.
L’itinerari connecta amb l’espectacular paisatge i geografia del Ripollès: la riera, el Taga, el romànic, les fagedes i els textos de Xirinacs i Ramon Llull.
Tota una experiència iniciàtica apte per a tots els públics mínimament avesats a caminar.
Els paisatges que travessarem són de molta bellesa i diversitat, immergint-nos de ple en la natura i deixant enrere la civilització.
Anirem coneixent també aspectes sorprenent de la vida i llegat de Xirinacs.

Aportació: 45 € pels 4 dies més el menjar de cadascú + una nit a l’alberg rural El Negre (podeu aquí veure opcions i fer ja la vostra reserva).
Inscripcions: fvidabona@elnegre.cat

La caminada és una regeneradora experiència de natura en estar pur.

Aspectes pràctics de la caminada:

Itinerari i continguts simbòlics
Aquí podeu veure el mapa de la ruta i informacions dels seus continguts: Camí de Vidabona.
Enllaç a la guia provisional.

El ritme serà assequible, i cadascú podrà agafar el seu. Les etapes són més aviat curtes, si bé St. Amanç i el Taga tenen una part de desnivell important. ETAPES:
Primer dia: Sant Joan de les Abadesses – Ogassa – mas el Negre -10 km-
A nivell filosòfic aquest tram simbolitza l’ascètica, el deseiximent dels aferraments que ens impedeixen ser lliures.
Possible bany a la riera. Nit al mas el Negre. Podeu reservar àpats o cuinar-vos-ho a la cuina lliure.

Segon dia: el Negre – Pla de can Pegot (lloc on va dur a terme la seva mort-ofrena en Xirinacs: símbol del Subjecte lliure) – Serra de Sant Amanç (nom que significa “l’enamorat per sempre”) -6 km-
A nivell filosòfic simbolitza la mística.
Nit al refugi lliure de Sant Jordi (o bivac) al Coll de Jou.

Tercer dia: pujada al Taga (símbol de l’Amat de Ramon Llull) – Sant Martí d’Ogassa (església romànica del segle XIII) – Pla de can Pegot: bivac (en cas de pluja, desplaçament al refugi de Sant Jordi, o a un turisme rural proper, o a l’alberg El Negre). -7 km-
A nivell filosòfic simbolitza la mística i la profecia o vocació: l’expressió de la consciència universal viscuda.

Quart i darrer dia: Pla de can Pegot – Antic Santuari de Santa Maria de Vidabona (segons Xirinacs, mite de la plenitud o vida plena) –  Ripoll (mite de Guifré el Pelós). 10 Km
A nivell filosòfic simbolitza l’acció compromesa en el món segons la vocació de cadascú i, a nivell col·lectiu, com a poble lliure i compromès.

Des des de Vidabona el Camí continua fins acabar a Ripoll, si bé hi ha l’opció de tornar al Negre qui hi vulgui dinar o fer-hi més estada.

Detalls pràctics
Cal dur sac i màrfega per la 2a i 3a nit, i menjar del 2n i 3r dia (en part es pot encarregar al Negre).
Recomanem el mínim pes per més comoditat.
Els inscrits ens coordinarem posteriorment pel tema de distribució i recuperació de vehicles, detalls del menjar, punt de trobada (normalment a l’entrada de Ripoll) i demés.
En funció dels vehicles disponibles, caldrà dur el menjar a sobre o bé deixar-ne part en algun cotxe de suport intermedi.

Si algú no s’hi veu en cor, la pujada a Sant Amanç i al Taga es pot evitar per la pista cimentada.
Si algú vol venir acompanyant en part amb cotxe, també es pot fer.