L'alberg

a 1.000 metres d’altitud, en un entorn de natura prepirinenca excepcional amb cingles, feixes i una riera plena de gorgs

ESPAIS I EQUIPAMENTS

El centre d’activitats i alberg rural El Negre disposa d’un terrat amb vistes a la vall, una cuina d’ús lliure equipada, una sala d’estudi amb connexió a internet (per cable), una sala diàfana de parquet i pedra de 40 m2 per a treballs amb grups, una sala d’esbarjo, calefacció i una llar de foc on compartir bones converses amb una infusió a les mans.

A l’alberg s’hi poden allotjar fins a 25 persones, distribuïdes en habitacions de 8, 6, 4 i 2.
També es pot acampar a les feixes del voltant del mas.

Us preguem no dur mascotes. Vegeu-ne el per què.

COMPROMÍS AMB EL MEDI AMBIENT

L’alberg El Negre funciona amb energia solar. En aquesta vall d’Ogassa on es troba ubicat no hi arriben ni línies elèctriques ni de telefonia, ni tan sols se’n veu cap a la vista. Es recullen selectivament els residus per al seu reciclatge i es composten els residus orgànics produïts.
L’aigua calenta sanitària i la calefacció s’escalfen amb caldera de llenya, en part de la pròpia finca o de proximitat. Les aigües brutes es tracten amb fossa sèptica biològica.
A la finca hi ha pastura de vaques a la primavera i tardor.
La rehabilitació de la casa s’ha fet amb pedra del propi entorn, respectant el caràcter i l’estil del propi mas.

El Negre ofereix:

  •  Hostatgeria per als caminants.
  •  Activitats culturals i de natura per a totes les edats.
  •  Sales de 25 i 40 m2 per a cursos, seminaris, tallers, treballs en grup, concerts.
  •  Itineraris a peu i en bicicleta georeferenciats pel seu entorn.
  •  Difusió i guiatge del Camí de Vidabona.
  •  Biblioteca amb connexió a internet (per cable).
  •  Estades de recés i de recerca personal i creativa.
  • Centre d’informació d’El Camí i d’informació senderista-cultural del Ripollès.
  •  Un entorn de natura pura, sense cap línia elèctrica ni carretera a la vista, amb cingles, riera, vistes a la Serra Cavallera, rouredes i fagedes.
  •  Funcionament amb energia solar i biomassa.

SALES D’ACTIVITATS

SERVEI DE RESTAURANT

El Negre ofereix servei de restaurant opcional als hostes, on se serveixen esmorzars (buffet), dinars i sopars.

Els hostes disposen d’una cuina d’ús comunitari per autogestionar-se els àpats o part d’ells si així ho prefereixen.

El Negre és obert als caminants, ciclistes, visitants, etc, que hi passin i vulguin gaudir del buffet d’esmorzars (per encàrrec).

El restaurant pot adaptar els menús per a vegetarians i per a persones amb al.lèrgies o intoleràncies alimentàries (gluten, lactosa, etc.). Es prega sol·licitar-ho a l’hora de fer la reserva.

L’ENTORN

El Negre es troba en una ubicació privilegiada, en una vall màgica d’Ogassa.

El mas, originari del s. XIV, es troba arrecerat, al nord, per la Serra Cavallera. La finca té 68 hectàrees i se situa en un terreny envoltat de feixes i cingles. Us sorprendrà la bellesa natural de l’entorn. Hi trobareu fagedes, pinedes de pi roig, rouredes i boix abundant. La riera d’Ogassa travessa la finca i hi descobrireu congosts, salts d’aigua i gorgs.

Des d’El Negre es poden fer tot tipus d’excursions i caminades curtes i llargues per a tots els gustos i nivells, visitar romànic del segle X i XI, seguir les 4 etapes del camí iniciàtic de Vidabona, perllongable fins a 7 fins a Núria i Montgrony.

També es pot arribar a Coll de Jou, que uneix el majestuós Taga i Sant Amand,  fent uns 8 Km de pista en cotxe, i també a peu per dreceres, en excursió d’un dia sencer o dos, amb possibilitat de fer nit intermitja als refugis lliures de Sant Jordi (Coll de Jou) o Montserrat (Puigestela).

Descarrega’t el fulletó descriptiu de l’alberg i els itineraris de l’entorn (PDF):

imatge fulletó out-'