2016-2017

COLÒNIES AL NEGRE

Estades de 2, 3 i més dies a l’alberg El Negre amb diverses opcions:

A- Descoberta de la natura prepirinenca, el romànic i els mites ancestrals.
Caminada remuntant la Riera d’Ogassa i descoberta d’aquest fascinant hàbitat i dels gorgs i congosts que amaga.
Visita al romànic proper dels segles XI i XII: església de Sant Martí d’Ogassa, St. Martí de Surroca, restes del santuari de Santa Maria de Vidabona.
Coneixerem també mites ancestrals que ressonen per aquestes terres: El Comte Arnau, Guifré el Pelós, els mites de les Mares de Déu de Núria (fertilitat) i Montgrony (alletament), així com mites de nova creació a partir del Dietari final de Lluís Maria Xirinacs, l’amic i l’amat de Ramon Llull, Vidabona (el camí a una vida plena),…

B- Activitats d’introspecció enfocades als aspectes que simbolitza el Camí de Vidabona:

Com esdevenir subjectes lliures? Què vol dir que la nostra consciència esdevingui gran, global, més enllà de la individual?
Ens hem donat prou espai per saber a què ens volem dedicar al servei de la societat, segons els propis dons i vocacions, que ens faci sentir plens?
Tot això, intercalant moments de lleure amb reflexions compartides, la coneixença i reinterpretació contemporània dels mites ancestrals que trobem a la zona i al Camí de Vidabona, jocs simbòlics, passejades amb estones de silenci, la riera, compartir en grups,…

Si hi esteu interessats, escriviu-nos a alberg@elnegre.cat o pas@elcami.org